KRİPTO PARA NASIL ORTAYA ÇIKTI
KRİPTO PARA NASIL ORTAYA ÇIKTI
Kripto Para Nasıl Üretilir? Nerede çıktı?

Kripto Para Nasıl Ortaya Çıktı?

Kripto Para Nasıl Ortaya Çıktı?


Kripto para nasıl ortaya çıktı sorusu gelişmekte olan teknoloji çağında insanlar tarafından yöneltilen sorulardan biridir. Birden hayatımızın merkezine oturan kripto para ile çoğu insan bir şekilde temas etmeye başlamıştır. Kripto paranın tarihi esasen çok uzun değildir. Yaklaşık 12senelik bir tarihe sahip olan kripto para piyasası bugün gücüne güç katarak büyümeye devam etmektedir. Bilinen ilk kripto para olan Bitcoin, 2009 yılında Satoshi Nakamoto takma adını kullanan bir girişimci ya da girişimci grubu tarafından oluşturulmuştur.

Bu coin günümüzde hâlâ en yüksek değere sahip olan kripto para birimidir. Yaklaşık olarak 35.000 Amerikan Doları gibi bir karşılığı olan Bitcoin, uzun teknik analizler sonucunda piyasaya sürülmüştür. Aynı zamanda Bitcoin, ilk merkezîleştirilmiş kripto arabirimidir. Bunun anlamı, onun herhangi bir hükümetin ya da bir otoritenin kontrolü dahilinde olmaması anlamına gelmektedir.




Kripto Paranın Yükselişi


Kripto paranın yükselişi günümüzde bile hızlı bir şekilde devam etmektedir. 2009 yılında Nakamoto tarafından oluşturulan ilk kripto olan Bitcoin’den bu yana, piyasada pek çok kripto para var olmuştur. Bugün ise bu sayı yüzlerle hatta binlerle ölçülmektedir. Ekonomi alanında mesai harcayan pek çok insan bu açıdan dikkatlerini kripto paralara yöneltmiştir. Alternatif ödeme yöntemi olarak dünyadaki pek çok ülkenin kripto paraları kullanmaya başladığını ya da kullanma planı yaptığı da bilinmektedir.

Herhangi bir otorite tarafından yönetilmediğini söylediğimiz kripto para birimleri, sahip oldukları güvenlik ağlarıyla pek çok insanın beğenisini toplamaktadır. Günümüzde kripto paralara dair çok çeşitli analizler ve yorumlamalar yapılmaktadır. Bunların ışığında kullanıcılar piyasadaki farklı coin türleri özelinde işlem yaparlar. Kriptolara piyasasından kâr elde etmek isteyen insanların, buradaki dalgalanmalara dikkat etmesi gerekmektedir.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

YORUMLAR | Aşağıdaki alandan üye olmadan da yorum yapabilirsiniz |

https://www.sizinicin.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Yorumları

Disqus Yorumları