HELIUM MADENCİLİĞİ VE HELIUM MINING NEDIR KAZANÇLI MI?
HELIUM MADENCİLİĞİ VE HELIUM MINING NEDIR KAZANÇLI MI?
Helium madenciliği nedir? Helium mining kazançlı mı? Helium madenciliği kazançlı mı? Helium HNT nedir? HNT mining hakkında bilgiler. HNT Helium aylık kazançları. Helium madenciliği güvenilir mi? HNT güvenilir mi? Helium madenciliği cihazları. Helium madenciliğinin amacı nedir? Bu ve bunlara benzer birçok sorunun sosyal medya hesaplarımıza iletilmesi nedeniyle bu konu ile ilgili detaylı araştırmalara devam etmekteyiz.

HELİUM MADENCİLİĞİ NEDİR? HELİUM MINING GERÇEKTEN KAZANÇLI MI?

Helium HNT Madenciliği nasıl yapılır? ioT Teknolojisi ile Bağlantısı Nedir?

Helium yani HNT nin çıkış noktası aslına bakılınca Nesnelerin İnterneti kavramından gelmektedir. Yani ioT olarak da bilinen Internet of Things kalıbı ile bildiğimiz nesnelerin internetidir. Ancak Helium HNT bu kavramla beraberinde getirdiği Helium HNT mining yani helium madenciliği ile dikkatleri üstüne çekmeyi ve cazip olmayı başarmıştır. 

Nesnelerin interneti kavramını bazılarını belki de ilk kez duyuyorsunuz, bazılarınız ise daha önceden kulak aşinalığı ile duymuştur. ioT yani Nesnelerin İnterneti kavramı yalnızca bilgisayarlar yani masaüstü bilgisayarlar ve notebooklar ile düşünülse de aslında çevremizdeki birçok şey bu konuyu kapsamaktadır. Bunlar kullandığımız cep telefonları, akıllı saatler, tabletler, televizyonlar, klimalar ve daha sayabileceğimiz birçok elektronik ancak akıllı cihaz olarak adlandırdığımız hayatımızı kolaylaştıran cihazlarımız. Bunların birbirine bağlanması ve bizlere gündelik hayatta sunduğu imkanlar ve işlerimizi kolaylaştırma, bilgiye erişim gibi birçok konuda bizler için kullanıma hazır gale geliyor bu akıllı cihazlar. Bunlar birbiri ile internet şebekeleri ile iletişim kurmakta ve enerji tüketimleri cihaza göre farklılık gösterir. 

Bunlar gerçek hayatta bizler için internet şebekekeleri veya wifi ağları gibi imkanları kullanarak gerçekleşmekte olup, bu ağlardan uzak olduğumuzda ise iletişim kurabilmek için  ülkenizde yer alan imkanlar ile operatörlerden destek almak gerekiyor. Çünkü Bu gibi uzak ve geniş kapasiteli ağları ülkelerin operatör şirketlerindeki veya bazı devletlerin kolluk kuvvetlerinin kendi kullandığı ağlar kapsamaktadır. Bunlar her ülkede farklı fiyatlarda ve hatta bazı ülkelerde ise halka kullanıma kapalıdır.

Bu durumda Helium HNT madenciliğinin söz konusu helium mining, helium madenciliği başlangıcını oluşturan Lorawan teknolojisi dikkati çekmektedir. LPWAN olarak da tanımlanan düşük güçlü geniş alan ağları olarak bilinen teknolojinin ioT alanındaki bu süreci, insanların helium madenciliği hakkındaki araştırmaları yapmasına adeta bir tetikleyici fitil olmuştur. Lorawan teknolojisi 10-15 km mesafelere kadar çift yönlü olarak iletişim kurabilen ve düşük güç tükeyimi ile çalışabilen bir teknolojidir. Kullandığı bantlar ise ISM olarak adlandırılan düşük maliyetli ve lisanssız radyo bantlarını kullanmaktadır. ( ISM EU 868, AS 923, US 915 Mhz ) 

Lorawan ile Helium HNT madenciliği altyapısını oluşturan Lora Alliance kar amacı gütmeyen ve lora alliance tarafından desteklenen, aynı zamanda mobil ağ parça tedarikçileri ile dünyada büyük bir hızla yayılan, sonucunda ise Helium HNT madenciliğinin bu gün itibariyle 50 binden fazla üyesi olduğu haritalar üzerinde görülmektedir.

HELİUM MADENCİLİĞİ NASIL YAPILIR?

Helium HNT ağında bulunan bir Hotspot olmak için öncelikle gerekli helium mining cihazlarının temin edilmesi kurulması gerekir. Bunlar basit bir cihaz gibi gözüken ve ana temelini raspberry pi ile yapılandıran ve kullandığı çeşitli antenler ile sağlanır. Bu cihazın kurulması ve aktifleştirilmesi ile, bulunduğunuz bölgedeki diğer Helium HNT Hotspot cihazları ile iletişim kurarak ioT zincirinin temellerini halka açık olarak doğrulandığını ve kullanımının genişlediğini biliyoruz. Hotspotların kendi menzillerinden diğer ağlara veri trafiği neticesinde tokenler üretilmektedir ve bu tokenler Helium HNT ağı üzerinde veri transferi gerçekleştirmek için kullanılır. Helium HNT ağı üzerinde veri transferi gerçekleştirilmesine destek olan hotspotlar HNT üretimi gerçekleştirmiş oluyor ve Helium HNT ile ödüllendiriliyor. 2019 tarihinde oluşturulmaya başlayan bu Helium HNT toketi, ayda 5 milyon HNT üretimini hedeflemektedir, yılda 60 milyon HNT hedeflenmektedir ve sonucunda 223 milyon adet HNT planlanmaktadır. Yılda bir kez yarısının yakılması da planlanmaktadır. Helium web sitesi üzerinden tüm kapsam kanıtlarının şeffaf olarak takip edilebilmesi için web sitesi üzerinde yer alan harita ve aktivitelerden takip edebilirsiniz.

 

Helium madenciliği için cihazları satın alabilmek için Helium orijinal web sitesindeki alışveriş bölümünden çeşitli hotspot cihazlarını ağa katılmak için seçebilir ve bu cihazları sipariş verebilirsiniz. Stokları tükenmiş olarak görünen cihazları, daha sonra almak için sipariş verip bekleyebilirsiniz. Ayrıca  calchipconnet sitesinden de bu cihazları satın almayı deneyebilirsiniz.   

Helium HNT madencilik cihazını satın aldıktan sonra kurulum işlemleri ile ilgili destek için bu konu altına yorum yaptığınızda mutlaka cevap verilecektir. Ayrıca diğer içerikleri de görebilirsiniz. Bu cihazların yani helium mining cihazının birbirleri arasında 300 metre mesafe olması gerekmekte, birbirlerine daha yakın olmaması gerekmektedir.

Çünkü bu mesafeden daha yakın olan cihazlar genel itibariyle kazancı paylaşmakta ve dolayısıyla kazanç düşmektedir. Helium HNT madenciliği kartını veya cihazını kuracağınız yerin yüksek olup, çevresinin açık olması da önem arz etmektedir. Konumu bu bilgileri göz önünde bulundurarak seçmeyi düşünebilirsiniz. Antenlerinizin Dbi seçeneklerini de kurulumu yapacağını yere göre seçebilirsiniz.

Sonuç olarak ioT teknolojisine, ülkelerin lider şirketlerinin elinde bulunan geniş ağ imkanlarının veya devletlerin elinde yer alan geniş ağ alanı imkanlarının, halka açık olarak kullanıma sunulması, hem alıcı hem verici olarak teknolojinin yani nesnelerin internetinin kullanılması amaçlanmaktadır. Bu ağda yer alan Helium HNT madencilerinin birer hotspot olması ve birbirleri ile veri alışverişinde aktif bulunabilmesi neticesinde HNT ile ödüllendirilmesi, hem ioT teknolojisine katkı sağlamakta, hem de Helium HNT madencilerinin gelir elde etmesine imkan tanımaktadır. Ancak bu teknolojinin kötü amaçlarla kullanılabilmesinin imkanının olup olmayacağı konusunda henüz tam olarak bir test edilebilirlik imkanı bulunmamaktadır. Bu tür ağlarda birçok farklı senaryoların da olabileceğini unutmamalıyız. 

 

Burada yer alan bilgiler daha sonra genişletilmiş bir araştırmayla devam edecektir ve güncellenerek bu konu altına eklenecektir. Bu nedenle site bildirimlerini açmanızı ve sizin için mobil uygulamasını indirmenizi öneririz. 

Burada yer alan bilgilerin hiçbiri YATIRIM YAVSİYESİ değildir.

ioT teknolojisinin küresel anlamta takibi, araştırılması ve ağ teknolojilerinin günümüzde nerelere gidebileceğinin Türkiye'de etkileri konusunda yapılan araştırma içeriğine; gerek sosyal medya gerekse web sitemize gelen yorumlara dayanarak, Helium HNT madenciliğinin araştırılması sonucunda oluşturulmuştur.

 

Helium madenciliği anten mesafesi

Helium madenciliği anten mesafesi

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları

Disqus Yorumları