HELİUM MADENCİ CİHAZLARI - HNT
HELİUM MADENCİ CİHAZLARI  - HNT
Helium Mining Cihazı, Helium Madenciliği Cihazları , Hangi Helium cihazı daha iyi gibi konuları ele alacağız. Helium minig anten seçimi, Helium mining hangi anten?

Helium Mining Amacı Ne - Sizin İçin Araştırdık

Helium Mining Amacı Ne - Sizin İçin Araştırdık

Helium Mining Cihazı, Helium Madenciliği Cihazları

Helium Mining Cihazı, Helium Madenciliği Cihazları 

Helium mining, helium madenciliği nedir konumuzdan hatırlasanız da yine de mining ve teknolojik boyutundan özetle bahsetmek gerekirse, mining bir blok zinciri manasına gelir. Bu aslında bir zincirin halkasına ilave olmak gibi bir durumdur. Dahil olmanın teknolojik ve günümüzdeki kavramını böyle somutlayabiliriz ancak yine de yazılımsal tarafını her zaman çağın ileride daha kullanışlı hale getirmesini hedefleyen başka teknolojiler ve girişimler de günümüzde ortaya çıkmaktadır. Bunlardan biri de IoT teknolojisi ile bilinen Lorawan ağı'dır ve kendi kriptosu hnt yani helium'dur.

Helium madenciliği, helium mining de kullanılan cihazlar birden fazla üretici tarafından bağımsız ve lisanslı  olarak üretilmektedir. Cihazların üretiminde kullanılan teknolojiler birbirinden farklı olsa bile, lorawan lisansı ile birlik aynı modülü kullanmaktadırlar. Lorawan Seeed 1302 Module buna bir örnek olarak verebiliriz. Bu modülü kendi ürettikleri cihazların işlemci ve anakartları ile birlikte entegre ederek cihazın bir hotspot olması, lowaran ağına katılması ve helium mining yapmasını sağlamaktadırlar. Cihaz ile birlikte kullanılan en temel donanımlardan birisi ise helium mining olarak tabir edilen antendir. Buna sonraki adımda geçeceğiz. Helium cihazlarının özelleştirilebildiği bazı noktalar...vardır.

 

seeed modülü sizinicin.com

 

Bunlar arasında ram ve hafıza (bellek) başta gelmektedir. Diğer tüm fonksiyonlar hemen hemen kendine özgü üretilmektedir. Örneğin; sensecap markasının helium mining cihazı olarak bilinen cihazında aslında bir raspberry pi 4 çalışmaktadır. Yanında ise raspberry pi 4 lorawan hat olarak da tabir edilen bir entegre kartı kullanılıyor diyebiliriz. Bu kart ile birlikte tabiki seeed 1302 örneğini de modülün ağa katılabilmesi ve lisans alabilmesi için kullanılıyor olduğunu unutmayalım. Tabi 1302 burada 868 Mhz değeri için verilmiş bir örnektir. Yine aynı şekilde bobcat olarak bilinen helium cihazında ise raspberry pi stoklarının tükenmesi ya da özgün olabilmesi adına yerleşik bir sistem kullanılmıştır. Yani sensecap gibi modüler değil entegre bir karttır. Ancak bu sensecap cihazının en iyi cihaz olacağı anlamına gelmez. Sadece satın alınırken ileride belki raspberry pi ye sahip olurum diye düşünerek alacaklar olabilir diye düşünülebilir ancak yine de genel olarak 4gb versiyonunun ve nadiren 8 gb kullanıldığını da unutmayalım. 

Helium Mining Cihaz Üreticileri

Helium mining, helium madenciliği cihaz üreticileri gün geçtikçe çoğalmaktadır. Aslında şöyle düşünebiliriz, cep telefonu ilk çıktığında bir marka, sonra iki ve daha sonra aynı işlevi gören birden fazla marka oluşmaya başlamıştır. Bunun başlıca nedeni bu cihazların işlevlerinin ileriki yıllarda IoT teknolojisi ve gelecekte gerçekten kullanılabilirliği, gelecekte sağlayacağı faydaları ile birlikte düşünülerek ve aynı zamanda madencilik açısından da düşünülerek çok talep görmesidir. Stoklarda neredeyse hiç kalmayan ve ön siparişlerle dahi yetiştirilemeyen bir teknolojiye dönmüş bu cihazların, diğer üreticiler tarafından da birer pazar olarak görülmesi de cihaz üreticilerinin sayılarının artmasına neden olmuştur ve halen daha olmaktadır. Çünkü böyle bir teknolojinin insana sağlayacağı faydayı belki de çoktan görmüş bir dev şirketler buna çoktan yatırımlarını yapmıştır. Aynı şekilde kullanıcılar da bu teknolojinin ileriye dönük olabileceğini düşünüp buna göre kendilerine bireysel olarak cihaz ve yatırımlarını yapmış olabilirler. Bunların yanında bunun, ileride sadece tarihte anılan bir girişim olabileceği de akıldan çıkarılmamalıdır. Fakat bu teknolojinin özellikle insanlığa sağlayacağı faydaları ve girişimin hayal ettirdiği işlev kesinlikle akla çok manlıklı gelmektedir.

 

Şimdi bazı cihaz üreticilerinden örnek vermek gerekirse aşağıda sıralayalım. Kim ne üretiyor ve kim ne yapıyormuş?

HELİUM WEB PORTALINDA AÇIKLANAN RESMİ ÜRETİCİLERİ

Bobcat 

Stok bilgisi için bildirimlere izin verin.

Cal-Chip

Stok bilgisi için bildirimlere izin verin.

ClodPi

Stok bilgisi için bildirimlere izin verin.

Controllino

Stok bilgisi için bildirimlere izin verin.

Dragino

Stok bilgisi için bildirimlere izin verin.

Browan / MerryIoT

Stok bilgisi için bildirimlere izin verin.

FreedomFi

Stok bilgisi için bildirimlere izin verin.

FXTec Linxdot

Stok bilgisi için bildirimlere izin verin.

Heltec

Stok bilgisi için bildirimlere izin verin.

Hummingbird

Stok bilgisi için bildirimlere izin verin.

Kerlink

Stok bilgisi için bildirimlere izin verin.

LongAP

Stok bilgisi için bildirimlere izin verin.

Milesight IoT

Stok bilgisi için bildirimlere izin verin.

MNTD.

Stok bilgisi için bildirimlere izin verin.

Nebra

Stok bilgisi için bildirimlere izin verin.

Pisces/ Green Palm Technologies

Stok bilgisi için bildirimlere izin verin.

Sensecap

Stok bilgisi için bildirimlere izin verin.

Syncrobit

Stok bilgisi için bildirimlere izin verin.
    ÜYELİK OLUŞTUR                       SIK KULLANILANLARA EKLE

 

Helium Mining Bize Neden Kazanç Sağlıyor?

Helium Mining Bize Neden Kazanç Sağlıyor?

Birçok insanın da aslında düşündüğü durum tam olarak bu. Neden biz bu cihazı çalıştırdığımızda biz bir kazanç elde ediyoruz? Helium hotspot neden bize ücret ödüyor, onlar ne alıyorlar?

Aslında bunun temelinde öncelikli soru helium mining gerçekte nedir? 

Hepimiz birer kullanıcıyız ve bazılarımız hiç düşünmese veya aklına gelmese bile, bazılarımız bu soruyu kendimize veya dahil olduğumuz telegram, facebook, twitter vb. gruplarda soruyoruz. Bazı cevaplar veriliyor ancak birçoğu sorunun cevabını tam olarak alamıyor. Teknik yönüyle ele aldığımızda öncelikle lorawan ağı konumuzu da bu yazı öncesinde veya sonrasında okuyabilirsiniz.

 

 

Dünyanın dört bir yanındaki büyük ağ sağlayıcıları, müşteri ihtiyaçlarına bakılmaksızın, esas olarak 5G'nin genişletilmesi için mevcut sınırlı spektrum nedeniyle 2022'de 3G ağlarını kapatmayı planlıyor veya çoktan kullanmaya başladılar. Amerika Birleşik Devletleri'nde AT&T'nin 3G'si Şubat 2022'de ortadan kalkacak, T-Mobile'ın 3G'si ve daha önce Sprint olan 3G ağı da 2022'de ayrılacak. Ayrıca, telekom şirketleri tarafından dünya çapında 2G veya 3G kesintileriyle ilgili yeni duyurular yapıldığında bu makaleyi güncelleyeceğiz veya yeni gönderiler yapacağız.

İşte tam bu noktada helium'un iddiası şöyle:

2021'de hücresel  kullanan 2 milyardan fazla bağlı IoT cihazı vardı ve bu müşteriler için büyük bir sıkıntı noktası maliyetti: IoT dağıtımı için hücre kullanan şirketlerin yüzde 65'i , sonunda fazlalıklar ve kullanılmayan veriler için ödeme yaptıklarını söyledi. IoT dağıtımları için 3G kullanan şirketler artık ya 4G'ye ya da hücresel olmayan özel bir ağa yükseltmek ve her ikisiyle ilişkili yüksek maliyetlerle uğraşmak ya da Helyum gibi merkezi olmayan, uygun fiyatlı bir kablosuz ağa geçmek zorunda kalacak. (Source: helium )

Bu durumda ağ teknolojileri ile birlikte sizin için  yaptığımız araştırmalar sonucunda yapılan açıklamalar ve sonrasında gördüğümüz senaryolar şöyledi;

  1. DÜŞÜK MALİYETLİ AĞ KURMA
  2. AYLIK MALİYETİ
  3. YÜKSEK HIZLI
  4. GİZLİLİK
  5. KAZANÇ BEKLENTİSİ

Yıllardır, merkezi ve tek gibi hareket eden telekomünikasyon firma ve şirketleri kablosuz ağ sistemleri üzerinde ciddi bir hakimiyete sahip oldu ve IoT kullanıcılarına, birçok kullanıcının ihtiyaç duymadıkları hizmetler için ödeme yapmalarına neden olan uzun vadeli ve pahalı sözleşmeler yapmaktan başka bir şey yapmadı ve yapsa bile sözde kampanyalar adı altında çok az seçenek bıraktı. Büyük taşıyıcılar ve ISP'ler de neredeyse her zaman izin almadan müşteri verilerini satmak ve geçmişe göz atmakla ün salmışlardı. Bu durum halen daha yaşanmaktadır ve birçok kullanıcı bu durumu aklına bile getirmemiştir. Hem kullanıcılara ihtiyaçları olmayan sözde hizmeti verdiler, hem de asıl ihtiyaçları olanı vermedikleri gibi kendi gizliliklerine de büyük suç olduğu halde önem vermekten kaçındılar. Son zamanlarda ise bu konu üzerinde artık çok ciddi durulmaya başlandı.

Tam bu noktada yaptığımız araştırmaya göre Lorawan, özel LoRaWAN ağları projesini geleceğe yönelik hem de kullanıcıyı baz alan ve tam olarak istenen hizmeti verip,  daha fazla gizlilik sağlarken, altyapı ve donanım ihtiyacı ile birlikte kurulması ve çalıştırılması pahalı olsa da aslında yıllık maliyet ile birlikte kullanıcılarına dağıttığı ödülleri de ele alırsak bu hizmeti sağlamaya ve bu projenin öncüsü olmaya kendini hedeflemiştir. Yaptıkları açıklamalara ve toplantılara göre, yakın zamana kadar IoT kullanıcıları, cihazları çalıştırmak ve veri aktarmak için sınırlı ağ seçeneklerine sahipti. Ancak, yaygın küresel kapsama alanı sağlayabilecek geçerli bir ağ alternatifi olmadan müşterilerin gidecek hiçbir yeri yoktu. Ancak  kurulan halk Ağı'nın açık kaynak protokolü, kelimenin tam anlamıyla insanlar tarafından insanlar için inşa edilen dünyanın en büyük bitişik kablosuz ağının yaratılmasına yol açmıştır. Ağ, IoT cihazlarının İnternet'e ve İnternet'ten veri göndermesi için güvenli ve uygun maliyetli bir yol sağlayacağını planlamaktadırlar. 

Bununla birlikte kurulan bu sistemin ödüllerinin yani neden bize para veriyorlar konusunun cevabı da aslında şöyle:

Ağın üzerine inşa edildiği Helyum Blok Zinciri, hem tam şeffaflığı hem de kullanıcı verilerinin gizliliğini sağlar. Ek olarak, Helyum'un hızla büyüyen kapsama alanı nedeniyle ( yalnızca son 30 günde yaklaşık 100.000 Bağlantı Noktası çevrimiçi hale geldi, yüz binlercesi daha sipariş edildi), ağ altyapısı satın alma ve dağıtma ihtiyacı pratik olarak ortadan kaldırılarak, IoT kullanıcıları için kullanım, verimli ve uygun maliyetli ağ seçeneği. Source: HELIUM

 

Bunlarla beraber bu projenin temel sisteminin kullanıcılara dağıttığı ödül ile birlikte ülkeler üzerinde kullanılan frekanslar ve mevcuttur. Bu frekansların temel amacı sinyal iletiminin gerçekleşmesi ve kablosuz olarak en düşük maliyetle yerine getirilmesidir. Daha sonra bunları data ve sinyal olarak da genişletebilen teknolojinin adımları böyle atılmış oldu. Daha öncesinde de aslında bu teknoloji kullanılıyordu fakat genelde büyük şirketler, fabrikalar ve iş istasyonları tarafından işletmeletin ihtiyaçlarına yönelik kurumsal çözümler sağlanıyordu. Bireysel kullanım adına atılan bu adımdan şu anda yaygınlaşması ve kullanımının çoğalması bazılarının hoşuna gitmeyebilir veya onlar da bu sisteme ortak olarak dahil oldukları yolda destekli ilerleme yapabilirler. Genel olarak kullanım alanlarından da söz edip, bu konunun buraya kadar olan kısmını bitirmiş olalım.

Akıllı Tarım - Akıllı Şehirler - Çevre İzleme - Akıllı Su İzleme - Lojistik Hizmetleri - Ev Otomasyonları

Daha sonrasında bu konu sürekli olarak güncellenecek olup, yeni gelişmelerden haberdar olabilmek için lütfen bu konuyu link olarak kopyalayın not edin veya sık kullanılanlarınız arasına ekleyin.

Mail aboneliği veya bildirimlere izin ver diyerek daha hızlı haberdar olabilirsiniz. Ayrıca konuları diğer çevrenizle de paylaşmanızı öneririz. Çünkü birçok kişi halen sömürü altında olduğunu, tenolojinin nereye gittiğini bilememektedir. SİZİN İÇİN sloganıyla paylaşmayı unutmayın.

 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları

Disqus Yorumları