CEP TELEFONLARININ YARAR ve ZARARLARI NELERDİR?
CEP TELEFONLARININ YARAR ve ZARARLARI NELERDİR?
Cep telefonlarının yararları nelerdir? Cep telefonlarının zararları nelerdir?Araştırıp kısa bir özet haline getirerek fikir oluşması için sunduk. Lütfen yorum yapmayı unutmayın.

Cep telefonlarının yararları nelerdir? Cep telefonlarının zararları nelerdir?

CEP TELEFONLARININ YARARLARI, ZARARLARI NELERDİR?

Son günlerde gelişen teknoloji ile birlikte insanların aklına gelen en önemli soruların başında insan sağlığına karşı zararı var mıdır?  Varsa bu zararların boyutu nedir? Uzmanlar akıllı telefonların zararlı olduğu konusunda görüş ayrılığına düşmüşlerdir. Gelişmiş teknolojinin kullanılmasından dolayı radyasyon yaymaktadır bu da insan sağlığına kısa ve uzun vadeli zararları vardır. Kısa vadeli zararları arasında dikkat bozuklukları, kulak problemleri ve görüşte daralmaya yol açar. Uzun vadeli problemler arasında sinir sisteminde bozulma, beyin tümörü ve kalıcı işitme kaybına yol açar. Gerekli olmadığı sürece akıllı telefon ve tabletlerin kullanılmasını önermemektedir. 

Zararları sadece insana verdiği sağlık problemlerinin yanı sıra sosyal problemlere de neden olur. Toplum  içinde sinema, tiyatro gibi grupların içinde telefon kullanılması uygunsuz davranış olarak nitelendirilir. Ayrıca gelişen teknoloji ile birlikte insanlar arasında ki yüz yüze iletişimin azaldığı ve bunun uzmanlarca ciddi bir problem olduğu konusu tartışılmaktadır.

 

Teknolojinin hızla gelişmesi kullandığımız telefonların her dakika bir üst modeli üretiliyor. Bunun üzerine kendi telefonlarımızı beğenmiyoruz ve takoz olarak değerlendiriyoruz. Bu kadar zararı olduğu anlatılan akıllı telefonların sürekli gelişen bir pazar olduğu ve hayatımızda yer kapladığı sürekli geliştiğini göz ardı edebilir miyiz? Yararları konusuna bira değinirsek bu konuda da uzmanlar görüş ayrılığına düşmüşlerdir. 

Ders çalışırken kitaptan mı çalışıyorsunuz yoksa telefon veya bilgisayardan mı?

Ders çalışırken kitaptan mı çalışıyorsunuz yoksa telefon veya bilgisayardan mı?

Cep telefonlarının yararları nelerdir? Cep telefonlarının zararları nelerdir?

     Zararlarının yanında azımsanmayacak kadar yararı olan ve hayatımızın her alanına giren bu teknoloji başta güvenilir ve hızlı iletişimi sağlar.  

Yararlarına biraz değinirsek; acil durumlarda yetkililere kolay bir şekilde ulaşmamızı sağlar. Fotoğraf, sesli mesaj özellikleri hizmetini sağlar. Dünyanın her hangi bir bölgesindeki olayları an itibariyle öğrenebiliriz. Sağlık, eğitim, rehberlik hizmetlerini ücretsiz olarak edinebiliriz. 

Hayatımız bu teknolojik gelişmeler sayesinde daha rahat ve kolay olmaktadır. Gelişen teknoloji dünyası insanlar arasında yeni güncel konular oluşturmakta ve yeni bir piyasa oluşturmaktadır. Gelişmiş ülkelerin en fazla yatırım yaptığı konuların başında iletişim sektörü daha genel anlamıyla teknolojiye yatırım yapmaktadır. Ayrıca insan psikolojisi üzerine çalışmalar yapan uzmanlar kişilerin telefonlarının yanında olduğu zamanlarda kendilerini daha mutlu ve güvende hissettiklerini kamuoyuyla paylaşmıştır. Kısacası akıllı telefonların zararları ve yararları kişilerin sadece kendi kullanımlarına bağlı değildir. Bu teknolojik gelişmeler ile birlikte daha derin tartışmalarda devam edecektir.

Peki bu konu hakkında siz ne düşünüyorsunuz? Sizce teknolojinin gün geçtikçe çok daha ileri seviyelere ulaşması ve hayatımızın her alanında ve her anında olması olumlu bir şey mi yoksa olumsuz mu? Yoksa siz de eski severlerden misiniz? Hani vardır ya eskiden her şey çok güzeldi diyerek eski olan her şeyin geri gelmesini isteyenler... Elbette çocukluk özgürlük demektir ve çocukluğunun o günlerini herkes özler ve geri gelmesini ister ancak bu durumu yani günümüz zamanlarını psikolojik olarak bunalıma girecek kadar kötü görmek ciddi bir sorun olabilir. Lütfen yorum bırakarak daha fazla fikir elde edebilmemiz ve paylaşabilmemiz için destek olun. Türkiye'de de makale içeriklerinin diğer ülkelerde olduğu gibi değerli bir yapıya ulaşması için yorum bırakın ve diğer insanların da fikirlerini paylaşmasını sağlayın. 

 

 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları

Disqus Yorumları